PEnNunomistajan tukiryhmä
12 viikon vuorovaikutteinen verkkovalmennus, joka auttaa sinua pennunomistajana rakentamaan tasapainoisen arjen pentusi kanssa.
Pennunomistajan tukiryhmä on uudenlainen verkkovalmennus, jossa paneudutaan koiranpennun elämään. Monesti pentujen kanssa koetut haasteet kumpuavat siitä ettei pennun arki ole tasapainossa.
Tukiryhmän pilottiryhmä alkaa ma 5.5. Pilottiryhmä saa käyttöönsä kaiken tukiryhmän materiaalin alennettuun hintaan ja pääsee vaikuttamaan tukiryhmän sisältöön.
Tukiryhmä sopii sinulle, jos…
haluat oppia laajasti koiran hyvinvointiin liittyvistä tekijöistä
haluat jakaa onnistumisia ja haasteita muiden pennunomistajien kanssa
kaipaat kouluttajien säännöllistä tukea pentuarkeen
haluat käydä materiaaleja läpi rauhassa omaan tahtiin tallenteiden kautta
et pääse osallistumaan paikalliselle pentukurssille
olet jo pennunomistaja, sinulle on tulossa pentu tai olet suunnittelemassa pennun ottamista
Tukiryhmästä saat…
työkaluja hyvinvoinnin osa-alueiden mittaamiseen
vertaistukea muilta pentujen omistajilta
konkreettisia esimerkkejä miten pennun arkea voi tasapainottaa
viikkotehtäviä, joiden kautta pääset havainnoimaan pentusi käyttäytymistä
ensimmäinen ryhmä starttaa 5.5.
PILOTTIRYHMÄ SISÄLTÄÄ…
Suljetun Facebook-ryhmän
12 luentotallennetta (á 30min)
Viikoittaiset koulutustehtävät (esim. varusteiden pukeminen, autoilu jne.)
Konkreettiset tehtävät, joiden avulla opit havainnoimaan pentusi käyttäytymistä
6 x Q&A-liveä Facebook-ryhmässä
Keskustelualusta muiden pennunomistajien kanssa
Kouluttajat vastaavat ryhmässä kysymyksiin viikoittain
Materiaalit ovat voimassa neljän kuukauden ajan
Sisältö on suunniteltu alle vuoden ikäisille pennuille
Hinta pilottiryhmäläisille 149€
VIIKKOTEEMAT
-
Viikko 1
Perehdymme siihen, mistä pennun hyvinvointi koostuu ja mitkä tekijät siihen vaikuttavat. Käymme läpi miten pentu oppii ja miten tunnetila, viretila sekä motivaatio vaikuttavat pentusi käyttäytymisen taustalla.
Opit myös miksi ja miten hyvinvointitekijöitä ja pennun käyttäytymistä mitataan ja mitä hyötyä tästä on sujuvan arjen rakentamisessa.
-
Viikko 2
Käsittelemme stressin vaikutuksia pentusi käyttäytymiseen ja hyvinvointiin. Käymme läpi tekijöitä joiden avulla tunnistat, onko pennullasi liikaa kuormittavia tapahtumia elämässä ja onko palautumisen mahdollisuuksia riittävästi.
Tehtäväksi saat havainnoida pentusi arkea kuormitustekijöiden ja palautumisen mahdollisuuksien näkökulmasta.
-
Viikko 3
Käymme läpi pennun kykyä rauhoittua, mitä rauhoittuminen oikeasti on ja miksi se voi olla pennullesi haastavaa. Opit myös mitkä tekijät edesauttavat pentusi kykyä rauhoittua.
Tehtäväksi saat suunnitella ja toteuttaa pennullesi rauhoittavia rutiineja jotta rauhoittuminen erilaisissa tilanteissa olisi helpompaa.
-
Viikko 4
Käsittelemme sitä, miten pentu ilmentää käyttäytymisen kautta pahoinvointia, stressiä tai kipua. Käymme läpi miksi pahoinvoinnista kertovan käyttäytymisen havainnointi on tärkeää pentusi hyvinvoinnin kannalta. Tehtäväksi saat havainnoida pentusi mahdollista pahoinvointiin, stressiin tai kipuun viittaavaa käyttäytymistä sekä saat muistilistan pennun käyttämistä stressi-eleistä.
-
Viikko 5
Käsittelemme pennun ravitsemusta ja keinoja tunnistaa onko ruoka pennullesi sopivaa. Käymme läpi mitä epäsopivasta ruokavaliosta kertovia merkkejä pentusi voi ilmentää sekä miten epäsopiva ruokavalio voi vaikuttaa pennun haastavan käyttäytymisen taustalla.
Tehtäväksi saat havainnoida epäsopivasta ravitsemuksesta kertovaa käyttäytymistä.
-
Viikko 6
Käsittelemme pennun levon ja unen tarvetta. Käymme läpi miten luot pennullesi riittävästi mahdollisuuksia laadukkaalle levolle sekä miten liian vähäinen uni voi vaikuttaa pennun haastavan käyttäytymisen taustalla.
Tehtäväksi saat seurata pentusi levon ja unen määrää sekä laatua ja tehdä muutoksia seurannan perusteella.
-
Viikko 7
Perehdymme siihen miksi pennun tulisi voida toteuttaa riittävästi lajityypillisiä käyttäytymistarpeita ja miten tarpeiden patoutuminen voi vaikuttaa pentusi käyttäytymiseen ja hyvinvointiin. Käymme läpi miten suunnittelet ja toteutat pennullesi sopivia virikkeitä jotka vaikuttavat positiivisesti pentusi kognitiiviseen kasvuun ja kehitykseen.
Tehtäväksi saat havainnoida kuinka paljon pennullasi on mahdollisuuksia toteuttaa käyttäytymistarpeita arjessa. Lisäksi saat käyttöösi valmiit pohjat ja ohjeet virikesuunnitelman toteutukseen.
-
Viikko 8
Käymme läpi kuinka paljon ja minkälaista liikuntaa pentusi tarvitsee voidakseen hyvin. Opit ymmärtämään miten liiallinen tai liian vähäinen liikunta vaikuttaa pentusi käyttäytymiseen ja hyvinvointiin sekä millaisia varusteita pennulla kannattaa ulkoilessa käyttää.
Pohdimme myös millaisia hyvinvointia edistäviä rutiineja ulkoilun ympärille kannattaa rakentaa. Tehtäväksi saat arvioida pentusi liikunnan määrää ja laatua.
-
Viikko 9
Käsittelemme sitä, mitä sosiaalistaminen on ja miten voit totuttaa pentuasi uusiin asioihin niin, että pentu saa turvallisia ja mieluisia kokemuksia.
Opit myös miten ottaa huomioon pentusi yksilölliset tarpeet ja persoonallisuuden piirteet sosiaalistamisen suunnittelussa. Lisäksi saat vinkkilistan erilaisista tilanteista, paikoista ja asioista mihin pennun olisi hyvä tottua, sekä muistilistan onnistuneen sosiaalistamisen tunnusmerkeistä.
-
Viikko 10
Keskitymme siihen, miten voit tutustuttaa pentuasi turvallisesti muihin koiriin. Käymme läpi miten valitset pennullesi sopivat koirakaverit ja miten paljon kanssakäymistä lajitoverin kanssa tulisi olla. Opit myös rytmittämään puuhahetkiä toisen koiran kanssa niin että ne eivät kuormita pentuasi liikaa.
Tehtäväksi saat havainnoida onko vuorovaikutus toisen koiran kanssa pentusi mielestä mieluisaa ja turvallista.
-
Viikko 11
Perehdymme siihen, miten voit olla turvallinen ja luotettava kumppani pennullesi. Käymme läpi erilaisia toimintatapoja joiden avulla vuorovaikutustilanteet pentusi kanssa lisäävät sen hyvinvointia ja edesauttavat paremman suhteen muodostumista.
Opit myös miten oma jaksamisesi heijastuu arkeen pennun kanssa ja miten selviydyt pennun kanssa jos oma jaksamisesi on vähissä.
Tehtäväksi saat tarkastella omia toimintatapojasi pentusi kanssa ja niiden vaikutusta sinun ja pentusi väliseen suhteeseen.
-
Viikko 12
Pohdimme millainen kouluttaminen lisää pentusi hyvinvointia ja miten voit lähteä harjoittelemaan arkisia taitoja. Saat esimerkkejä erilaisista käytännön harjoituksista mitä voit pentusi kanssa toteuttaa.
Käymme myös läpi erilaisia työkaluja joita voit hyödyntää tilanteisiin joissa toivoisit pentusi käyttäytyvän eri tavalla.
kouluttajat
Salla kosunen
eläintenkouluttaja (AT)
Salla on työskennellyt viimeiset 4,5 vuotta koirien hyvinvoinnin ja kouluttamisen parissa sekä arkiasioiden että harrastuslajin (nosework) kautta. Tällä hetkellä työpäivät koostuvat noseworkin valmentamisesta sekä pentujen kouluttamisesta.
Sallalle on tärkeää havainnoida koirien hyvinvointia ja ajatella käyttäytymistä isompana kokonaisuutena, jossa keskiössä ei ole pelkästään tekninen asioiden kouluttaminen vaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin huomioiminen kaiken taustalla.
oona pikkarainen
eläintenkouluttaja (AT, EAT)
Oona on työskennellyt monipuolisesti koiranpentujen kanssa viimeiset 7 vuotta. Hän ohjaa viikottain koiranomistajia kohti tasapainoisempaa arkea pennun kanssa ja auttaa pentujen hyvinvointiin ja kouluttamiseen liittyvissä kysymyksissä. Hän on myös ollut mukana kouluttamassa alle luovutusikäisiä koiranpentuja arjen taitoihin sekä tuleviin opaskoiran työtehtäviin.
Oona auttaa päätyökseen hevosenomistajia hevosen hyvinvoinnin arvioimisessa ja kehittämisessä, käyttäytymisen haasteiden ratkomisessa sekä hyvinvointia edistävien, palkitsemiseen perustuvien kouluttamisen tapojen harjoittelussa.
Salla ja Oona ovat Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsenkouluttajia.
Missiomme
Haluamme luoda uudenlaisen verkkovalmennuksen, jossa kouluttamisen lisäksi keskitytään myös koiranpennun tasapainoisen elämän koostamiseen hyvinvoinnin ja elinolosuhteiden kautta.
Kohtaamme työssämme pentujen kanssa samoja haasteita uudelleen ja uudelleen - pentu ei kykene rauhoittumaan, koulutus ei etene eikä yhteistä säveltä löydy uuden perheenjäsenen kanssa.
Olemme huomanneet, että pelkästään kouluttamalla saadaan harvoin pysyvämpää muutosta aikaan tai ratkaistua pentuarjen haasteita. Tästä syystä haluamme keskittyä ensisijaisesti elinolosuhteiden ja hyvinvoinnin tarkasteluun sekä näihin vaikuttavien tekijöiden tunnistamiseen.
Toivomme, että verkkovalmennus antaa sinulle työkaluja ja uutta näkökulmaa kuinka voit lähteä rakentamaan pentusi kanssa turvallista, tasapainoista arkea.
-Salla & Oona
kysyttävää pennunomistajan tukiryhmästä?
Mikäli et saa vastausta niin katsothan roskaposti-kansion ja tarvittaessa lähetät viestin uudelleen.
Viesteihin vastataan arkisin.
Sähköposti
valoisalla@gmail.com / Salla
oona@hevosneuvonta.fi / Oona
Ilmoittaudu
Ilmoittaudu Pennunomistajan tukiryhmään alla olevasta linkistä.